Opleiding

De opleiding Natural Balance wordt in Nederland gegeven door ELPO ( http://www.e-hoofcare.com ) CNBBT, CNBF, CLS gecertificeerde hoefsmid Joke Nibbelink.

Opleiding Natural Balance Bekappen

Waarom in Nederland?

Joke: “De reden om deze opleiding naar Nederland te halen is aan de ene kant omdat ik erg veel plezier eraan beleef om mensen de Natural Balance methode te leren en aan de andere kant omdat er zo veel vraag naar is. Ik sta voor meer dan honderd procent achter deze opleiding en durf te beweren dat je hier meer leert dan waar dan ook. Natural Balance gaat uit van de natuurlijke werking van de hoef en werkt ernaartoe de juiste natuurlijke balans terug te geven aan de hoef en dus de beweging van het paard.

Het doel van de opleiding is mensen meer inzicht te geven over de werking van de hoef, onderbeen van het paard, het bewegingsapparaat en het aanleren van de principes van Natural Balance bekappen en die ook kunnen toe passen.

Dit wil ik bereiken door een opleiding aan te bieden van 20 dagen ( exclusief examen). De leerlingen hebben  2 dagen per maand theorie en praktijk les. Tussentijds krijg je huiswerk en de opdracht om zoveel mogelijk ervaring op te doen bij mij en mijn collega’s. Op de laatste dag word je getoetst en geëvalueerd door mij en twee van mijn collega’s.

Deze toetsing zal op hetzelfde niveau zijn als de doelstellingen van de opleiding in Amerika (aangepast aan Nederlandse maatstaven). Daar is de gehele opleiding (inclusief beslaan met ijzers) opgedeeld in certificaten en zal deze opleiding dus gelijk zijn aan Level 2; Certified Natural Balance Barefoot trimmer (www.e-hoofcare.com

Mijn plannen worden ook ondersteund door de oprichter (Gene Ovnicek, www.nbhoofcare.com) en de mensen eromheen in Amerika.

Omdat ik het zelf heel belangrijk vind om naar het hele plaatje te kijken gaat deze opleiding om het hele paard. Tijdens de theorie komen ook veel meer onderwerpen ter sprake. Zo nodig ik regelmatig vakmensen uit overkoepelende takken uit. Zo als een zadelmaker, voedingsdeskundige, chiropraktor, gedragsdeskundige… Zo krijgen de leerlingen meer inzicht in het complete paard en  en hoe alles met elkaar verbonden is.”

Interesse in de opleiding? Neem contact op met Joke Nibbelink; joke.rubus@gmail.com

 


2 responses to “Opleiding

 • Lotte Koster

  Hallo,

  Al enige tijd ben ik aan het rond kijken voor een nieuwe opleiding. Ik ben werkzaam als Natuurgeneeskundig Bewegingstherapeut. Graag wil ik nog wat meer verdieping voor het totaal plaatje.
  Ik ben erg geïnteresseerd in de hoeven, ook omdat ik daar eiengelijk het minste van weet maar ze zo belangrijk zijn.

  Ik zou graag wat meer informatie ontvangen over de opleiding.

  Alvast bedankt.

  Vriendelijke groet,

  Lotte Koster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: