Leonie Langezaal

IMG-20180827-WA0002Mijn naam is Leonie Langezaal, en ik ben Natural Balance Bekapper van BeGoodBarefoot.

In 2013 heb ik mijzelf in opleidingen verdiept over de natuurlijke scheefheden van het paard en de daarbij passende trainings doeleinden om een paard symmetrische te ontwikkelen in zijn lichaam. Tijdens die opleiding kwamen de hoeven van het paard ook aan bod, want een scheefheid in het lichaam spiegelt zich uiteindelijk in de hoeven.
Hierdoor was mijn nieuwsgierigheid over de anatomie van paardenhoeven gaan groeien en ben ik mij in 2014 gaan verdiepen in hoeven.
Daar mijn interesse ligt bij het blootvoets houden van het paard, kwam ik uit bij Natuurlijk Bekappen. Helaas waren hier toen de tijd geen opleidingen in te volgen, alleen cursus dagen waarna je zelf je paard kan bijhouden tussen de bekap intervallen door.
Na wat speuren kwam ik de Natural Balance Methode tegen, ontwikkeld door Gene Ovnicek, en deze opleiding bleek in Nederland gegeven te worden door Joke Nibbelink. Deze methode sprak mij heel erg aan!
 In November 2015 ben ik geslaagd als Natural Balance Bekapper, en vanuit deze opleiding is BeGoodBarefoot ontstaan.IMG-20170325-WA0001
Nu ik een aantal jaren paarden bekap ben ik veel paarden tegen gekomen die een bekapping als niet leuk ervaren omdat zij het niet vol kunnen houden door ongemak of blessures in hun lichaam. Ik ben mijzelf daarom gaan verdiepen in diverse soorten massage en bodywork voor paarden, waaronder de Masterson Methode en drukpunt massage. Deze combinatie werpt zijn vruchten af! Ik kan nu handige tools inzetten om een bekapping voor zowel het paard als voor mij zo plezierig en makkelijk mogelijk te houden.
Neem gerust een kijkje op mijn website!

%d bloggers liken dit: