Joke Nibbelink

Joke Nibbelink

Joke Nibbelink

ELPO gecertificeerd NBBT, NBF, CLS (kreupelheidsspecialist) en CI (certified instructor)

ELPO: http://www.e-hoofcare.com

Oprichter NVNBH

Werkgebied: Gelderland (50 km rond Arnhem, daarbuiten in overleg)

Welkom,

Dankzij mijn vader ben ik opgegroeid met paarden en al heel snel vond ik het werk van de hoefsmid erg interessant. Onze oude smid vond het geen werk voor meisjes en dat heeft mij geholpen in de keuze om voor dit beroep te gaan.

In eerste instantie wilde ik de reguliere opleiding in Nederland gaan doen maar was na een tijdje stage lopen eigenlijk niet meer enthousiast doordat ik geen duidelijke antwoorden op mijn vragen kreeg. Via centered riding instructrice Wendy Murdoch die bij mijn oom kwam lesgeven hoorde ik voor het eerst van Natural Balance. Het leek me niet veel soeps omdat het uit Amerika kwam maar toch was mijn interesse gewekt. Via Wendy kwam ik in contact met een Natural Balance hoefsmid in Amerika, namelijk  Patti Stiller. Patti werkt veel met Natural Balance ontwerper Gene Ovnicek samen. Patti wilde mij wel een tijdje in huis hebben om mij te laten zien wat Natural Balance inhield. Ik vond het een leuke uitdaging en na 5 weken in huis en op sleeptouw bij Patti had ik niet alleen een goede vriendin erbij maar had ik ook antwoorden op al mijn vragen. En ik besloot dat ik dat ook wilde leren. Vervolgens heb ik de opleiding tot Natural Balance hoefsmid bij Mission Farrier school van Mark Plumlee gedaan. Welke ik in september 2001 heb afgerond. Sindsdien ben ik werkzaam als hoefsmid met deze methode.

Iedere 2 jaar ga ik terug naar Amerika voor bijscholing. Oktober 2013 heb ik weer een extra certificaat gehaald van de ELPO in Amerika (www.e-hoofcare.com) en mag ik me ELPO gecertificeerde kreupelheidsspecialist noemen.

Zebra bekappen in Colorado

Zebra bekappen in Colorado

Aangezien de vraag groeit naar andere methodes van bekappen en beslaan van paarden en je deze methode alleen in Amerika kunt leren ben ik gaan nadenken over een opleiding in Nederland. Doordat ik het altijd erg leuk vind om mensen wat te leren over wat ik doe was het een natuurlijke stap tot het starten van mijn opleiding tot Natural Balance hoefsmid. Daar ben ik in 2010 mee begonnen. In eerste instantie alleen het Natural Balance bekappen maar er komt een vervolg voor het beslaan en speciaal beslag.

In de planning zit ook dat we Gene Ovnicek naar Nederland halen voor de officiële certificeringen.

Joke en Salix

Joke en Salix

Ik doe dit werk uit liefde voor de paarden en ben dan ook blij dat ik al erg veel paarden heb kunnen helpen. Mijn visie bestaat uit  samenwerking tussen het paard, de eigenaar en ik om tot optimale leefomstandigheden te komen voor  het paard.

Voor meer informatie: http://www.hoefsmidjokenibbelink.nl

Stuur me gerust een mailtje voor meer informatie; joke.rubus@gmail.com


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: