Froukje de Vries

11128640_1061922790487738_9032544674033229122_n (2)Dierenarts en Natural Balance hoefbekapper

Als kind, als student en nu als dierenarts is het leggen van verbanden en begrijpen van het grote geheel een rode lijn geweest in mijn leven. Toen ik tijdens mijn studie als dierenarts Joke leerde kennen (buiten de studie om helaas) kwam voor mij dan ook veel dingen samen. Een gezond en goed bewegend paard is niet los te zien van zijn hoeven, net zo goed als dat de hoeven niet los te zien zijn van de rest van het paard. De opleiding sloot dan ook naadloos aan op de kennis en ervaring die ik al had.

Als dierenarts en hoefsmid zie ik het als een uitdaging om naar het hele paard te kijken. Tijdens het bekappen zal ik dan ook altijd de verdere lichamelijke conditie van het paard in overweging nemen. Zo kan ik het paard optimaal bekappen en de eigenaar adviseren.

Voor mij is in het hele bekappingsprocess ontspanning en goede communicatie heel belangrijk. Ontspanning en communicatie zijn niet alleen voor het paard belangrijk, maar ook voor mij en u als eigenaar. Maar het belangrijkste tijdens de bekapping is en blijft natuurlijk het bekappen zelf. Met als doel 4 hoeven die in balans zijn met zichzelf en het paard en een paard wat na de bekapping beter loopt dan er voor.

Naast mijn werk als hoefbekapper geef ik ook theorielessen over het functioneren van het paard. De lessen zijn praktisch en toegankelijk en gaan over zaken als beweging, gedrag en voeding. Ik pas de lessen aan op de groep die op dat moment voor me zit en zijn dan ook geschikt voor zowel kinderen, jongvolwassenen als volwassenen. De kennis die u opdoet tijdens de lessen vergroot het begrip voor het paard en zorgt daarmee voor een betere samenwerking en meer plezier.

 

Het bekappen en de theorielessen zijn ondergebracht binnen Veterinary Educational Training.

www.froukjedevries.nl

vet@froukjedevries.nl

06-12546720

Werkgebied: Binnen 50 km van Zeist, daarbuiten op overleg. Voor de theorielessen kunnen grotere afstanden worden afgelegd.

 

 


%d bloggers liken dit: