Oud en Nieuw

Het einde van 2013 nadert. Het was weer een bewogen jaar. Er gebeurt veel in de wereld, in Nederland en in Paardenland. Wat duidelijk is, is dat steeds meer mensen bezig zijn met wat goed is voor hunzelf en voor de mensen en dieren om hun heen. Met andere woorden welzijn komt weer hoger in ieders lijstje te staan.

Het mooi van werken met paarden is dat je steeds geconfronteerd wordt met hoe je op dit moment in het leven staat en wat je nog te leren hebt.

Ik heb weer veel inzichten gekregen van mijn eigen paarden, de paarden van mijn klanten en mijn bijscholing en de paarden in Amerika. Meer en meer wordt me duidelijk dat we kennis zo veel mogelijk moeten delen en uitwisselen. Het is belangrijk om te blijven ontwikkelen en leren. En van iedereen kun je wat leren.

IMAG2493aEen belangrijk punt wat ik uit Amerika heb meegenomen is hoe veel we kunnen IMAG2500ahalen uit hoe onze paarden rusten. Als paarden niet genoeg kunnen rusten kunnen ze niet goed genoeg presteren en kunnen ze spanning in lijf en hoofd opbouwen. Hoe staan jullie paarden te rusten? Zetten ze hun voorhoeven steeds op een andere plek? Zie je je paard veel zijn gewicht van links naar rechts wisselen. Zetten ze hun voorbenen recht naast elkaar en onder hun lichaam? Ligt je paard veel?Met andere woorden; kijk eens wat meer naar je paard als hij staat te dutten. Dit kan je veel informatie geven over beenstand, hoefstand en balans. Staat je paar op een bepaalde manier omdat het zijn bouw is of het houding?  En als je paard niet echt kan rusten ga dan eens kijken of je kan zien waar het probleem zit. In de hoeven? In de rug? In de benen?

Dit is een van mijn  inzichten van het afgelopen jaar.

Graag hoor ik wat jullie bij je eigen paarden ziet wat betreft het rusten en wat jullie inzichten zijn van het afgelopen jaar.

Ook wil ik graag weten op welk gebied je meer inzichten wil en dan ga ik gerichte trainingsdagen organiseren. Denk hierbij aan; meer informatie over wat hoefstand met beweging en balans doet en hoe je kunt uitzoeken waar de inbalans zit. Of wil je meer verdieping in hoe de hoefstructuren in de hoef in elkaar zitten en samenwerken? Of wil je meer informatie over hoefproblemen, hoe je ermee om gaat en hoe je ze zo veel mogelijk kunt voorkomen?

Laat het me weten in een commentaar hieronder of stuur me een mailtje op joke.nibbelink@hetnet.nl

Ook ga ik in januari of februari weer starten met een nieuwe bekap groep voor de opleiding Natural Balance bekappen. Kijk op http://www.hipposofia.com voor meer informatie of stuur me een mailtje1377205_10201625798278972_911022036_n

Rest mij nog te zeggen:        Hele fijne feestdagen en veel paardenplezier in 2014!!!!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: