Trainingsdagen hoeven.

Hoef zonder egg bar en uit balans

Hoef zonder egg bar en uit balans

Egg bar

Egg bar

Je kent vast wel de situatie bij jezelf of bij een vriend; de dierenarts komt langs omdat je paard kreupel is. Hij onderzoekt het paard, noemt een paar dingen, geeft een pijnstiller/onstekingsremmer geeft jou wat advies en gaat weer….Of de hoefsmid komt langs, trekt zijn conclusies en zegt dat je paard op speciale ijzers moet….
Ken je dat gevoel dat je achteraf ineens nog vragen hebt? Of dat er dingen niet duidelijk zijn? Of dat je niet weet waar je paard nou eigenlijk kreupel van is geworden?

Het wordt steeds duidelijker dat als je paarden hebt of er mee werkt je moet blijven verdiepen in hoe paarden in elkaar zitten om ze een goed mogelijk leven te kunnen geven. Hoe meer je zelf weet hoe meer je de omstandigheden kunt verbeteren en dierenartskosten voor kunt blijven.

Ik wil graag mijn steentje bijdragen in het verbeteren van deze omstandigheden door het delen en uitwisselen van kennis. Inmiddels ben ik 12 jaar Natural Balance hoefsmid en heb veel geleerd in de praktijk maar ook door bijscholing in Amerika en andere trainingen op gebied van beweging en anatomie van de paardenbenen en het algemene welzijn van paarden.

Deze kennis wil ik graag doorgeven in trainingsdagen.

Hierbij stuur ik jullie informatie over twee aankomende trainingsdagen over hoeven.

Deze dagen zijn zo opgezet dat er zeer waardevolle informatie gegeven wordt over hoe hoeven in elkaar zitten en wat je zelf kan doen om hoef en paard zo gezond mogelijk te houden.

Voordelen van deze trainingsdagen:

– Het zal je helpen om eerder been en hoefproblemen te herkennen zodat je dierenarts kosten omlaag gaan.

– Door de opgedane inzichten zal je de omstandigheden van je paard kunnen veranderen dat je paard ook minder snel beenproblemen krijgt.

– Je zult beter kunnen overleggen met hoefsmid, dierenarts en instructeur om er samen voor te zorgen dat je paar zo optimaal mogelijk zal kunnen bewegen.

De eerste dag wordt gehouden op 31 augustus en de tweede op 14 september (meer informatie  over de inhoud van deze dagen; verder onderaan dit bericht)

Kosten:
Normaal gesproken kost deze twee daagse training 250,- euro maar omdat ik het belangrijk vindt dat jij deze informatie krijgt heb ik een aanbieding en kun je beide dagen volgen voor 140,- euro. Het volgen van 1 dag is ook mogelijk en deze kost i.p.v 125,- euro deze keer 95,-.

Aanmelden:
Stuur me een mail als je je wil opgeven. Ik stuur je een bevestiging en de gegevens waar je het geld naar over kunt maken.  Je deelname is definitief als het bedrag is voldaan.

Er is een minimum van 6 en een maximum van 12 deelnemers.

Locatie:
De trainingsdagen worden gehouden op de Hippo Sofia Academie in Nieuw Wehl; http://www.hipposofia.com

Graag zie ik jullie daar. Voor vragen kun je me ook mailen.  Email:   joke.nibbelink@hetnet.nl

Voor meer informatie over de inhoud van de dagen lees hieronder verder:

                   Infodagen Hoef en paard        
                                 + Hoefbiomechanica

De eerste infodag op 31 augustus gaat over de inzichten die je nodig hebt om te kunnen bepalen wat je paard nodig heeft aan hoefonderhoud en hoe je hoefproblemen kunt voorkomen.

Op deze dag zal ik de anatomie van de hoef uitleggen en hoe een hoef hoort te functioneren. We gaan in op hoe de structuren in de hoef en aan de hoef met elkaar samenwerken. Dit laat ik zien m.b.v. een duidelijke PowerPoint presentatie, voorbeelden te geven en met jullie naar hoeven te kijken van 1 of meerdere paarden die op het terrein aanwezig zijn.
Vervolgens laat ik zien waar je naar kunt kijken bij de hoeven en op wat voor manier zodat je de belangrijkste inzichten krijgt die je nodig hebt om te zien wat je paard nodig heeft.

Na deze dag zul je duidelijke handvatten hebben om zelf te bepalen wat voor hoefonderhoud je paard nodig heeft en kun je daar de juiste hoefsmid/bekapper bij zoeken. Ook zul je meer inzicht hebben over wat leefomstandigheden van het paard voor invloed hebben op de hoeven en kun je beter bepalen wat je hieraan kunt verbeteren.

De tweede dag is op 14 september en dan gaan we nog dieper in op de biomechanica van het paardenbeen en de hoef.

Hierbij zal ik een paardenbeen ontleden en laten zien hoe pezen, ligamenten, botten en alle hoefstructuren met elkaar samenwerken. Ook zal ik dan uitleggen wat deze structuren voor effect hebben op de beweging van het paard.

We zullen de opgedane inzichten verdiepen door  1 of meerdere op het terrein aanwezige paarden te bekijken. Hierdoor zullen de inzichten nog helderder worden.

Na deze dag zul je zul je nooit meer op dezelfde manier naar paardenbenen kijken en zul je nooit meer met je mond vol tanden naar een dierenarts staan te luisteren. Met deze inzichten zul je de kennis hebben om alle onderbeen problemen beter te begrijpen.

Aanvullende informatie:

– Beide dagen beginnen om 10 uur en eindigen rond 16 uur.

– Koffie en thee is bij de prijs inbegrepen.

– Bij specifieke vragen over eigen paarden graag foto’s meenemen. Aan het einde van de dag bespreken we vragen over eigen paarden of paarden die je tegenkomt. Met behulp van de foto’s kan ik de vragen nog beter beantwoorden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: